Meteen naar de inhoud

Lage temperatuur verwarming radiatoren

Ken je de tijd nog dat wij warm water (>75℃) naar een radiator brachten en dan gingen wachten dat de warmte vanzelf een weg vond door de ruimte? Dat is zo 2022. Inmiddels is dat totaal achterhaald. In onze radiator zit een warmte wisselaar die de warmte zeer efficiënt overbrengt naar de lucht. De opgewarmde lucht wordt direct door middel van een totaal geruisloze (<20dB, dat is onder de gehoorgrens je kan het dus niet horen) axiale radiator “geforceerd” naar de te verwarmen ruimte gebracht/geblazen. Het maakt dus niet uit waar de radiator geplaatst wordt. 

De ouderwetse radiator moest onder de ramen geplaatst worden om een warmte transport op gang te brengen, echter met de nieuwe isolatienorm van de ramen heeft dat totaal geen enkel zin meer. Onze radiator hoeft niet uit te stralen zoals een conventionele radiator. Hij kan dus geplaatst worden waar jij hem wil hebben.

Laag Temperatuur Verwarming

Vloerverwarming is een goed systeem vanwege de onzichtbaarheid en voor het vasthouden van een vaste (lage) temperatuur. Een nadeel is de lange thermische traagheid om te reageren op veranderende vraag. Ofwel als je in een kamer zowel slaapt als studeert is vloerverwarming niet het meest comfortabel systeem. Vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp ideaal voor het op niveau houden van de temperatuur van een woning. Ideaal is het als je daarnaast de ruimte kunt bijverwarming met een lage temperatuur verwarming. Dit voor de situationele warmte vraag die per persoon, per dag en per situatie/activiteit kan verschillen. Warmte vraag is immers anders bij het studeren als bij het slapen.

Conventionele radiatoren zijn om vele redenen achterhaald:

 • Warmte van het systeemwater moet hoog zijn (75℃)
 • Er kan niet mee gekoeld worden (dit kan interessant zijn bij het gebruik van een warmtepomp)
 • De warmte afgifte gaat zeer traag

Kenmerken

De Reverso lijn

Ontworpen voor verwarming, stralingsverwarming, koeling, ontvochtiging en zuivering. Verwarmingscapacitiet ligt 2-3 keer zo hoog als conventionele radiatoren.

De voordelen:
Extra's:

Reverso FS

Reverso FS is de hydronische ventilatorconvector met een slank en modern ontwerp  wordt ingezet als primair systeem voor verwarming, koeling, ontvochtiging en luchtzuivering.  De FS-serie is de perfecte oplossing om oude radiatoren te vervangen door waterleidingen met een diameter van 12 mm.

Vermogen

 • Koeling 0,9-3,4kW
 • Verwarming 1,1 – 4,3kw


Prijs
Vanaf € 475,- tot € 737,- excl. BTW

Reverso SM

De SM-serie is de perfecte oplossing om oude radiatoren te vervangen door waterleidingen met een diameter van 12 mm. De SM-lijn is ontworpen om te worden gebruikt voor grote ramen, etalages en onder lagere ramen. Kan direct op de vloer gemonteerd worden.

Is minder hoog dan de FS-serie.

Vermogen

 • Koeling 0,58 – 2,4 kW
 • Verwarming 0,84 – 3,3kw


Prijs
Vanaf € 476,- tot € 708,- excl. BTW

Reverso HW

Reverso HW is de hydronische ventilatorconvector voor hoge wanden, met een slank en modern ontwerp om perfect te passen bij huismeubilair. De HW-lijn is ontworpen om te gebruiken voor installatie op hoge muren om zijn plaatsing te vereenvoudigen.

Vermogen

 • Koeling 1,2 – 2,45kW
 • Verwarming 1,68 – 3,3 kw


Prijs
Vanaf € 580,- tot € 636,-  excl. BTW

Reverso BT

Reverso BT is de hydronische ventilatorconvector voor wandmontage, speciaal voor de badkamer (IPX4), met een slank en modern ontwerp om perfect te integreren in de moderne badkamer.

Vermogen

 • Koeling 0,9 – 1,2kW
 • Verwarming 1 – 1,45 kw


Prijs
Vanaf € 530,- tot € 760,- excl. BTW

Onze diensten

Vloerverwarming

clima puro

Airconditioning

Meer weten? Neem contact met ons op!